Adnan Oktar tutuklandı

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen ve geçen hafta gözaltına alınan Adnan Oktar çıkarıldığı mahmede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oktar ile birlikte gözaltına alınanlardan 168 kişi tutuklanırken 10 kişi serbest bırakıldı...

11 Temmuz'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon kapsamında, 'suç örgütü elebaşı' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve dün (18 Temmuz 2018) adliyeye sevk edilen Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu toplam 168 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen 182 kişinin mahkeme sorgularının tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.

Adliyeye sevk edilen 183 şüpheliden Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 176'sı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Çocukların cinsel istismarı', 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Şantaj',  'Malvarlığı değerlerini yurt dışına çıkarma', 'Cebir, şiddet, tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

10 ŞÜPHELİ SERBEST

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu bitirdiği 102 şüpheliden, Adnan Oktar, Oktar Babuna, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Ahmet Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 168 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. 10 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
OKTAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Adnan Oktar'ın tutuklanma talebiyle sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusunda, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusunda geniş bir arkadaş grubunun bulunduğunu söyleyen Adnan Oktar'ın, "Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim" dediği öğrenildi.

'HUKUKA, KANUNA UYGUN YAŞAYAN BİRİYİM'

Sorgusunda aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu beyan ettiği öğrenilen Oktar'ın, "Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim" dediği kaydedildi.

19 Temmuz 2018 08:13
DİĞER HABERLER