ABD'ye 'Zarrab'ı serbest bırakın' demeye gitmiş

ABD'de bulunan Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüştü, rüşvet, karapara ve kadın ticareti gibi konulardan Türkiye'de yargılan(amay)an Reza Zarrab'ın Türkiye'ye gönderilmesi gerektiğini söyledi
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Türkiye'ye gönderilmesi için bir dizi görüşmede bulunmak üzere ABD'ye gittiği kamuoyuna açıklanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın mevkidaşı Loretta Lynch ile ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın durumunu da görüştüğü kendi beyanlarıyla ortaya çıktı. İran asıllı bir Türk vatandaşı için ilk defa bir Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı'nın devreye girdiği belirtilirken, Bozdağ'ın Türkiye'de cezaevine girmekten kurtardığı Zarrab'ı ABD'den geri getirmek için çalışma yürütüyor.

BAKAN RÜŞVET, KARA PARA VE KADIN TİCARETİ ZANLISI İÇİN DİL DÖKTÜ

Rüşvet, karapara aklama, yasadışı altın ticareti, kadın ticareti, evrakta sahtecilik gibi konulardan hakkında çok sayıda iddia ve delil bulunmasına rağmen yürütülen soruşturması Türkiye'de kapatılan, hatta soruşturucuları cezaevine atılan Zarrab'ı kurtarmak için yaptığı girişimi Bozdağ şöyle anlattı:

“Dosyanın içerisinde ortaya konan şeyler daha ziyade savcının yorumlarına şüpheden kaynaklı yorumlarından ibaret olduğun biz görüyoruz. Tabi buradan sayın cumhurbaşkanımıza, cumhurbaşkanımızın eşine Türkiye’ye dönükte savcının yaptığı değerlendirmeler var. Bu da tabii bunun bir siyasi maksat güttüğünü çok net bir şekilde ortaya koyuyor” 

17 Aralık’ın ardından Türkiye’de yargılanmasının önüne geçilen Sarraf’ın aslında Türkiye vatandaşı olduğu için Türkiye’de yargılanması gerektiğini de savunan Bozdağ, “Bizim buradan istediğimiz şey tabii ki Türk vatandaşı olan birini Amerikan kanunlarına göre kendisine isnat edilen suçtan dolayı Amerika’da yargılanması da mümkün değil. O da çok net bir şekilde ortada. Bu davanın Türkiye’ye dönük bir operasyon olarak bir siyasi hedefli olarak yürütülen bir dava gibi ortada durduğunu biz sayın bakana ilettik” diye konuştu.
27 Ekim 2016 17:00
DİĞER HABERLER