İşte Galatasaray'ı yakan 16 yaşındaki çocuk!

İşte Galatasaray'ı yakan 16 yaşındaki çocuk!
İşte Bursaspor'un Galatasaray maçındaki golünü atan Enes Ünal...
Bursaspor-Galatasaray maçında ev sahibi takımın golünü, oyuna sonradan giren 1997 doğumlu Enes Ünal attı.

Türk futbolunun gelecek yıllarına damga vurması beklenen 16 yaşındaki Enes Ünal, böylece Süper Lig'deki ilk maçında golle tanışmış oldu.

Enes Ünal, Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu oldu.

Ligin en genç iki futbolcusundan biri olan Enes, Bursaspor'un eski futbolcularından Mesut Ünal'ın oğlu. Küçük yaş gruplarından bu yana kendinden söz ettiren Enes Ünal, geçtiğimiz sezon ortasından beri A Takım ile çalışıyor.

Bursa kentinin üzerine titrediği Enes Ünal ile geçtiğimiz sezon Chelsea ve Manchester City ciddi olarak ilgilenmişti.

Hatta Chelsea'nin Enes'e imza attırması bekleniyordu. Ancak Enes'in babası Mesut Ünal "Oğlum Bursaspor'a para kazandırmadan bir yere gidemez" diyerek bu transfere izin vermemişti. Mönchengladbach tarafından gelen resmi teklif de kulüp tarafından reddedildi.

Enes Ünal kimdir?

Bursaspor'un eski futbolcularından Mesut Ünal'ın oğlu olan Enes Ünal, futbola 31 Mayıs 2006 yılında 9 yaşında Bursaspor altyapısında başladı. 3 sene içinde 100'den fazla maça çıkan Enes, 170'i aşkın gol kaydetti. Genç golcü, maç başına 1,67'lik gol ortalaması tutturmayı başardı.

Enes, U-16 Milli Takım forması ile çıktığı 24 maçta 25 gol kaydetti.

Genç Enes'e Chelsea'nin teklif yaptığı konuşuluyordu. Bursaspor'da Daum'dan önce görev yapan Hikmet Karaman, Enes için "Altyapıda futbolcularımız var. Enes Ünal'ı Chelsea istiyormuş, Manchester United ve diğer kulüpler ilgileniyorlar, ben tanımıyorum. Kendimden utandım..." şeklinde konuşmuştu.

26 Ağustos 2013 00:25
DİĞER HABERLER