Hava durumu tahminleri ne yönde?

Hava durumu tahminleri ne yönde?
Meteorolojiden alınan son bilgilere göre hava durumu nasıl olacak?
Türkiye'nin doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri, Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'ni doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri, Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklık iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 

SİS UYARISI

Bugün sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma gibi azalma gibi yaşanacak olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere,  vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı. 


-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (20) 
ANKARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (20) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (23) 
ADANA: Az bulutlu ve açık. (27) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık olacak. (26) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu (18) 
ERZURUM : Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (12) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (22) 
27 Ekim 2013 09:41
DİĞER HABERLER