AK Parti adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu

AK Parti adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yaklaşan yerel seçimlerde aday olacaklarla ilgili açıklamada bulundu
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, değişen yasa ile birlikte sınırları genişleyen büyükşehir belediyelerine aday olacakların çalışacak zaman bulabilmeleri için adaylarını erken açıklamak istediklerini söyledi.

Menderes Türel, yaklaşan yerel seçimlerde aday olacaklarla ilgili açıklamada bulundu. Aday olacakları tespit için aradıkları 6-7 kriterden eksik kalanın temayül yoklamaları olduğunu belirten Türel, onu da tamamlamadıktan sonra aday adaylarını açıklamaya başlayacaklarını söyledi. Bir yandan da istifa etmesi gereken devlet memurları ile ilgili YSK takvimine uymak zorunda olduklarını dile getiren Türel, kurulun süreci 15 Kasım'da başlatmasını beklediklerini ifade etti. Adaylığına karar verdikleri isimleri ekim ayında açıklamaya başlayarak, istifa eden memurlarla birlikte kasım sonuna kadar süreci tamamlamış olmayı planladıklarını dile getiren Türel, "Biraz erken açıklamak istiyoruz, onun da nedeni malum yeni büyükşehir yasası ile belediye sınırları genişledi. Herkesin yeteri kadar çalışabilecek zamanı bulması lazım. YSK'nın takvimine paralel hareket etme mecburiyetimiz olmasa, adaylarımızın açıklanmasını belki eylül ayı içinde bile tamamlardık." diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİRLERDE İLÇELERİN ÖNEMİ ARTTI

Değişen büyükşehir yasası ile yerel seçimlerde ilçelerin daha da önemli hale geldiğinin vurgulayan Türel, şöyle konuştu: "Büyükşehirlerde her ilçe büyükşehir belediye başkanının belirlenmesinde önemli hale geldi. Antalya'da merkez Konyaaltı'nın iki katı büyüklüğünde Manavgat var. 2,5 katı büyüklüğünde Alanya var. Konyaaltı kadar bir Serik var. Konyaaltı'na yakın seçmen sayısı olan bir Kaş var. Bunlara baktığımızda bu seçimlerin sonuçlarının belirlenmesinin ilçelerin çok etkili olacağını düşünüyoruz." 

KIRCAMİ'NDE YÜZDE 70 ZAYİATTA ISRARCI

Ziyaretinde yerel konulara da değinen Türel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/100 binlik planla imara kavuşacak Kırcami konusuna da değindi. Kırcami'nde yüzde 70 zayiat olmadan planlama yapılamayacağı yönündeki sözlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama ile yalanlandığı hatırlatılan Menderes Türel, şunları söyledi: "Biz de orada planlama yaptık. Nüfus projeksiyonu 180-200 bin öngörülmüştü. Büyükşehirin bugün yaptığında 80-100 bindir. Biz yüzde 48'lik bir zayiatla bu planı yapabildik. Bu işi bilen plancılar, mimarlar, mühendisler o alanda 80-100 bin nüfus projeksiyonu olduğunda zayiatın yüzde 65-70 arasında olabileceğini gayet net bilirler. 80-100 bin nüfus projeksiyonuna göre orada yüzde 65-70'in altında zayiat olmadan plan yapabilmek teknik olarak mümkün değil." Mevcuttaki 1/25 binlik planda Kırcami'ndeki zayiatın yüzde 48 olduğunu, 1/5 binlik planda okul, sosyal donatı gibi alanların eklenmesiyle yüzde 22'lik bir zayiat daha oluşarak oranın yüzde 70'e çıkacağını savunan Türel, " Benim ortaya koyduğum bir iddiadır. Bugüne kadar ortaya koyduğum her iddiada ben haklı çıktım." dedi.

Menderes Türel, Kırcami ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın en genç önümüzdeki hafta kamu yararı kararı vermesini beklediğini de sözlerine ekledi.

CİHAN


24 Eylül 2013 10:29
DİĞER HABERLER