3. Hava limanına geçişte 5 bin işçi işsiz kalacak iddiası

TAV Havalimanları şirketinde Atatürk Havalimanı'nda çalışan 5 bini aşkın emekçinin işten çıkarılma hazırlıkları yapıldığı iddia ediliyor. TAV'dan yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Sol.org.tr'nin ''Patronların Ensesindeyiz'' adlı iletişim ağına dayandırdığı haberine göre Fransız ortaklı TAV şirketi mevcut insan kaynakları yönetiminin işine son verdi ve bu iş için yeni bir yapı görevlendirdi. 3.Havalimanı'nın devreye girmesinin ardından şu anki işlevini kaybedecek Atatürk Havalimanı'ndaki tüm çalışanların işten çıkarılacağı ifade ediliyor. TAV'ın tüm havalimanları operasyonlarında bünyesinde 15 bini aşkın insan çalışıyor.

Uzmanlaşmış ve deneyimli bir kadro havuzunun ağır ekonomik kriz koşullarında iş bulabilmek için çok daha düşük ücretlerle 3. Havalimanı konsorsiyumu İGA'nın bordrosuna geçirilmesi ihtimallerden biri olarak değerlendiriliyor.

TAV'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili TAV tarafından siteye gönderilen açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı söylenerek şöyle denildi:

"TAV Havalimanları olarak, işletmecisi bulunduğumuz İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kapatılacak olmasından dolayı yürütülen süreçleri şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu kapsamda, talep eden çalışanlarımızın yeni havalimanına transferi için işletmeci İGA şirketiyle işbirliği yaptığımızı, şirketimiz ve iştiraklerimiz içinde bulunan açık ve açılacak pozisyonları çalışanlarımızın değerlendirmesine sunduğumuzu, çeşitli kereler kamuoyuna açıkladık. TAV gibi kurumsal bir firmanın ayrılacak çalışanlarımızın haklarını vermemesiyse düşünülemez.

TAV, Türkiye’nin en fazla çalışılmak istenen şirketleri arasındadır ve çalışanlarımız bizim entelektüel sermayemiz, bir diğer deyişle en önemli sermayemizdir."

08 Kasım 2018 21:13
DİĞER HABERLER