'15 Temmuz zaferini ulusalcılara çaldırmayız!'

AKP milletvekili Şamil Tayyar 'İkinci kalkışmaya hazır olun' diyen Ergenekon sanığı Vatan Partili Hasan Atilla Uğur'a sert sözlerle yüklendi. Tayyar'a AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara'da destek verdi. Şamil Tayyar 'Ak Parti iktidarının ilk döneminde hükümet karşıtı grupları derinden sahaya süren eski istihbaratçı yine sahnede. Bulanık suda balık avlıyor.' dedi. AKP'ye yakın Haber7.com yazarı Ömer Vehbi Hatipoğlu ise köşesinde 'Bu zaferi ulusalcılara çaldırmayız' diye yazdı.


Hasan Atilla Uğur Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda "15 Temmuz darbe girişiminin ardından zafer şarhoşluğu yaşanıyor, ikinci kalkışmaya hazır olun. Sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum, kimse bu iş bitti Cemaat başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz demesin. Olay büyük ihtimal Şemdinli, Yüksekova ya da Kızıltepe'de olacak. Burada 15-20 kişi ölecek. Bölgedeki bütün ilçelerde, illerde, İngiliz konsolosluğundan ziyaret edilen aşiretler bu oyuna gelirlerse eğer halkı sokağa dökecekler. Batı'da ise fitili 4-5 noktada sansasyon yaratacak büyük patlamalarla ateşleyecekler. Bunu ya PKK ya da IŞİD yapacak.' iddiasında bulunmuştu.

Uğur, Doğu'daki aşiretlerinin borçlarının İngilizler tarafından ödendiğini iddia etmişti. 

O açıklamalara AKP'li vekillerden itiraz geldi. 

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

'Ak Parti iktidarının ilk döneminde hükümet karşıtı grupları derinden sahaya süren eski istihbaratçı yine sahnede. Bulanık suda balık avlıyor. Doğu'daki aşiretlere dayalı Kasım öngörülü yeni darbe takvimi, devlet içi iktidarı başka aksa kaydırma ve MİT'e ilişkin PR çalışmasıdır. '



Tayyar CHP'yi ve Ergenekoncular devleti eski kodlarına döndürmekle suçladı:

CHP'nin Yenikapı mutabakatını bozması, hesaplaşma takvimini 2004'e çekmesi, devlet iktidarını yeniden formatlama çabalarının bir parçasıdır. Küresel hesaplaşmanın en can yakıcı bu coğrafyasında her zaman risk ve tehdit vardır ama oyun ile gerçek arasındaki ince çizgi önemlidir. Mutlaka bir risk analizi yapılacaksa; artan risk, Cemaat, PKK ve DAEŞ tehdidine seküler NATO'cuların eklemlenmesidir. Rabbim ülkemizi korusun.



Hasan Atilla Uğur'un kaos teorisinin Moody's'in kararıyla birleşip döviz ve borsa ve faizleri negatif etkilediğini söyleyen Şamil Tayyar'a Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara destek verdi. Tayyar Boynukara'nın tweetlerini 'Aklın yolu bir' diye paylaştı.Adnan Boynukara'ysa kirli psikolojik operasyon yapmakla suçladı: 

Tedbirli olmak doğru. Yanlış olan; devletin oturduğu yeni ekseni değiştirmek ve kimi kurumları "ele geçirmek" için soyut korkular yaymaktır! Türkiye, küresel güvenliğinin sigortasıdır. Bu sigortayla oynarsanız dünyayı yaygın ve sürgit bir kaosa mahkum edersiniz!!! Kaynak göstermeden, "aşiretler İngilizlerden para aldı" demek ve yaymak, ülkeye karşı yürütülen kirli psikolojik harbin parçası olmaktır...



BU ZAFERİ ULUSALCILARA ÇALDIRMAYIZ


Haber7.com yazarı Ömer Vehbi Hatipoğlu ise köşesinde 'Bu zaferi ulusalcılara çaldırmayız' diye yazdı:

15 Temmuz’da milletin şehadete koşarak kazandığı büyük ve şerefli zaferi ulusalcılara çaldırmak niyetinde değiliz. Bu zafer, bu duruş topyekun millete aittir. Parti, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin her düşüncedeki vatansever bu kazanımda paydaştır. Ama durumdan vazife çıkarmakta mahir olan bir kadronun bu milli zaferden, iktidara ortak olma neticesini devşirme çabasını da görmüyor değiliz.


26 Eylül 2016 19:53
DİĞER HABERLER